Sari la conținut

Jens Stoltenberg: NATO este pe mâini bune alături de secretarul general Rutte

  • de

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care părăsește marți funcția și îi predă atribuțiile lui Mark Rutte, a declarat că NATO va fi pe mâini bune cu un olandez în fruntea sa. Stoltenberg a făcut aceste declarații marți, înaintea ceremoniei de predare-primire la sediul NATO din Bruxelles, scrie presa ucraineană. 

Stoltenberg l-a prezentat pe Rutte ca pe un prieten și un bun coleg cu care a lucrat împreună mulți ani.

„El cunoaște bine NATO și este bine cunoscut în întreaga Alianță. Mark are un trecut remarcabil pentru a fi un mare secretar general. A fost prim-ministru timp de 14 ani, a condus patru guverne de coaliție diferite. Așadar, știe cum să ajungă la compromisuri și să creeze consens. Acestea sunt abilități care sunt foarte apreciate aici, la NATO. Așadar, NATO va fi pe mâini bune”, a declarat Jens Stoltenberg.

El a menționat că acum se simte mai bine în legătură cu părăsirea Alianței, știind că conducerea va reveni lui Rutte. El a adăugat că părăsește NATO cu sentimente amestecate.

„Este timpul să plec. Există un succesor minunat care să mă înlocuiască. Dar este dificil pentru mine să părăsesc o alianță și o organizație pentru care am servit timp de 10 ani. Toți oamenii, toate națiunile cu care am lucrat – cu siguranță îmi vor lipsi”, a spus Stoltenberg.

Rutte a fost confirmat oficial ca secretar general al NATO în luna iunie a acestui an.

Presa a raportat anterior că Stoltenberg va deveni șeful Conferinței de Securitate de la München.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Mark Rutte preia marți șefia NATO

Articolul Jens Stoltenberg: NATO este pe mâini bune alături de secretarul general Rutte apare prima dată în Realitatea.md.