Sari la conținut

Se întâmplă pentru a treia oară în istorie. Pe cer vor putea fi observate două Luni

  • de

Două luni vor putea fi văzute pe cer în această toamnă. Potrivit specialiștilor este vorba de o atracție gravitațională.

Un asteroid de dimensiunea unui autobuz va fi prins de gravitația Pământului și va orbita în jurul planetei timp de două luni, din 29 septembrie până pe 25 noiembrie, devenind o „mini-Lună”.

Astronomii estimează că obiectul cosmic va reveni pe orbita planetei noastre în 2055. Nu este prima mini-Lună pe care o are Pământul. Am mai avut astfel de situații în 1981 și în 2022.

Totuși, fenomenul nu poate fi observat cu ochiul liber. Potrivit specialiștilor, este nevoie de un telescop profesionist.

„Obiectul este prea mic și slab luminat pentru telescoapele și binoclurile astronomilor amatori. Obiectul poate fi observat numai cu telescoape folosite de astronomii profesioniști. Un telescop cu un diametru de cel puțin 30 de inci plus un detector CCD sau CMOS sunt necesare pentru a observa acest obiect”, a spus un profesor din Madrid.

Articolul Se întâmplă pentru a treia oară în istorie. Pe cer vor putea fi observate două Luni apare prima dată în Realitatea.md.