Sari la conținut

Statele Unite au comandat bombe în valoare de 6,9 miliarde de dolari, inclusiv pentru Ucraina

  • de

Statele Unite au semnat un contract cu Boeing Corporation în valoare de 6,9 miliarde de dolari pentru producția de bombe cu diametru mic, inclusiv pentru livrări către Ucraina, precum și către Japonia și Bulgaria. Acest lucru a fost anunțat de Pentagon pe 30 septembrie, scrie eurointegration.com.

Potrivit raportului, Boeing din Missouri a primit un contract cu o valoare maximă de 6,9 miliarde de dolari fără dreptul de a renegocia cu o dată de livrare incertă și un număr nespecificat pentru furnizarea de bombe cu diametru mic.

Lucrările vor fi efectuate în St. Louis și se așteaptă să fie finalizate până la 31 decembrie 2035.

Acest contract, potrivit raportului, prevede vânzări militare în străinătate către Japonia, Bulgaria și Ucraina.

Reamintim că, în contextul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA săptămâna trecută, președintele Joe Biden a anunțat o creștere puternică a asistenței pentru securitate Ucrainei, promițând să aloce aproape 8 miliarde de dolari pentru arme în următoarele luni.

În plus, miercurea trecută, Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Statele Unite au comandat bombe în valoare de 6,9 miliarde de dolari, inclusiv pentru Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.