Sari la conținut

Stoianoglo, despre cetățenia română: „A fost o decizie transparentă, niciodată nu am ascuns acest lucru”

  • de

Candidatul desemnat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în cursa pentru alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, a reacționat la recentele știri din presă care dezvăluie că deține cetățenia română. Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, Stoianoglo a subliniat că aproximativ 1,5 milioane de cetățeni moldoveni au obținut o altă cetățenie – română, rusă, bulgară – nu din lipsă de loialitate față de Patrie, ci din necesitatea accesului la piața muncii, motive familiale sau alte beneficii sociale și economice.

„Statele care au oferit aceste oportunități merită să fie tratate cu respect.

Obținerea cetățeniei române de către mine a fost o decizie transparentă, luată într-un context apolitic și niciodată nu am ascuns acest lucru. Faptul deținerii dublei cetățenii este indicat inclusiv în actele depuse la Comisia Electorală Centrală”, se arată în mesajul lui Stoianoglo.

Totodată, acesta a afirmat că rămâne pe poziția că legislația moldovenească trebuie modificată pentru ca primele persoane în stat să dețină doar cetățenia moldovenească și că, în cazul adoptării unor asemenea amendamente, le va respecta necondiționat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Stoianoglo, despre cetățenia română: „A fost o decizie transparentă, niciodată nu am ascuns acest lucru” apare prima dată în Realitatea.md.