Sari la conținut

Un bărbat i-a propus bani unui polițist de frontieră pentru a nu documenta un caz de trafic ilegal de țigări. Ce riscă

  • de

Un caz de corupere activă din partea unui pasager și două fraude documentare au fost înregristrate astăzi, 1 octombrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției de Frontieră.

O persoană de 44 de ani, deținătoare a dublei cetățenii Molova/România, a încercat să ofere mită unui polițist de frontieră ca acesta să nu documenteze un caz de trafic ilegal de țigări. Pe numele pasagerului de la ruta „Chișinău-Varșovia” au fost inițiate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere activă.

În cel de-al doilea caz este vizat un conațional de 37 de ani și un cetățean al Franței de 22 de ani.

„Persoanele s-au prezentat astăzi, 1 octombrie 2024, pe direcția intrare în R. Moldova. Conform analizei de risc, pasagerii au fost supuși unui control suplimentar. Ca urmare, străinul avea cu sine un permis de conducere spaniol, iar conaționalul – un permis de conducere moldovenesc.

La verificarea documentelor, cu jutorul tehnicii speciale și în comun cu ofițerul FRONTEX, a fost stabilit că acestea conțin indici de falsificare. În privința străinului a fost luată decizia de neautorizare a trecerii frontierei de stat”, comunică sursa citată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un bărbat i-a propus bani unui polițist de frontieră pentru a nu documenta un caz de trafic ilegal de țigări. Ce riscă apare prima dată în Realitatea.md.