Sari la conținut

VIDEO Ziua Națională a Vinului va reuni circa 100 de producători autohtoni

  • de

În acest weekend, Piața Marii Adunări Naționale va fi gazda celui mai mare și așteptat eveniment vinicol al anului, Ziua Națională a Vinului. Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de vin sunt invitați să sărbătorească Vinul Moldovei într-o atmosferă festivă și plină de surprize.

Pentru prima dată în istoria evenimentului, un număr record de 99 de vinificatori vor participa, oferind publicului ocazia de a descoperi cele mai noi vinuri, ediții limitate și aromele binecunoscute ale Vinului Moldovei.

Pe lângă degustări, participanții se vor putea bucura de un concert spectaculos, vor putea participa la masterclass-uri ghidate de somelieri și se vor putea relaxa în zonele special amenajate, alături de prieteni și familie. De asemenea, vor avea ocazia să încerce combinații surprinzătoare de vinuri și bucate tradiționale într-o atmosferă autentică.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/U1a4yRCRYNA?si=gjcUqSee1mslzn4F” muted=”false”]

 

Pentru a împărtăși momentele preferate și a se conecta cu alți iubitori de vin, vizitatorii sunt încurajați să folosească hashtagul #VINșiEU pe rețelele sociale.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul partenerului strategic USAID Moldova și Ukraine-Moldova American Enterprise Fund. Partenerii instituționali includ Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Culturii al Republicii Moldova, iar partenerii principali sunt maib și Mastercard.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Ziua Națională a Vinului va reuni circa 100 de producători autohtoni apare prima dată în Realitatea.md.