Sari la conținut

11 cetățeni moldoveni, evacuați de urgență din Republica Libaneză. Când vor ajunge la Chișinău

  • de

Un grup de 11 cetățeni moldoveni, inclusiv mame cu copii, au fost evacuați din Liban cu ajutorul autorităților ucrainene și vor reveni în Republica Moldova joi, 3 octombrie curent. În prezent, aceștia se află în Polonia, confirmă ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi. 

„Republica Moldova are grijă de cetățenii săi și nu îi va lăsa niciodată în primejdie. Acești cetățeni, 11 la număr, mame cu copii… sunt în siguranță în Polonia și mâine dimineață urmează să vină în Republica Moldova. Mâine pe la amiază ar trebui să fie în siguranță”, a declarat ministrul de Externe.

Ministrul Popșoi a mulțumit partenerilor de la Kiev pentru sprijinul oferit, precum și Organizației Internaționale a Migrației pentru facilitarea procesului de evacuare, inclusiv în Polonia. De asemenea, a exprimat recunoștință colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe pentru organizarea întregului proces.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/popsoi-despre-cetatenii-din-liban.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

„În Liban erau 15 solicitări și urmează să fie evacuați cu următoarea ocazie, probabil în câteva zile. Reiterez, R. Moldova, Ministerul Afacerilor Externe mereu va sprijini cetățenii noștri și va furniza securitate cetățenilor noștri care se află în dificultate”, a adăugat Popșoi.

Reamintim că, mai mulți cetățeni moldoveni, care locuiesc în Republica Libaneză, au depus mai multe cereri la ambasada Moldovei de la Ankara, acreditată și pentru Liban. Aceștia  au solicitat ajutor și evacuare în legătură cu situația tensionată din regiune.

Pentru situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot apela telefonul de urgență al Ambasadei de la Ankara, formând numărul + 90 541 687 2104, sau pot transmite informații și adresa întrebări la adresa de email [email protected].

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul 11 cetățeni moldoveni, evacuați de urgență din Republica Libaneză. Când vor ajunge la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.