Sari la conținut

Fost jurist al unui penitenciar și complicele său, condamnați pentru trafic de influență. Ce pedeapsă au primit

  • de

Un ex-angajat al unui penitenciar și complicele acestuia au fost condamnați la o amendă în mărime de 125 000 de lei, pentru trafic de influență. Cauza penală a fost pornită în ianuarie 2023 de către Centrul Național Anticorupție (CNA).

„În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că ex-angajatul penitenciarului a pretins de la un deținut care se deținea în Instituția penitenciară unde activa juristul – 2000 euro, pentru a influența un judecător să admită cererea condamnatului de eliberare condiționată înainte de termen.

Banii pretinși au fost transmiși sub controlul CNA prin intermediul unui complice juristului instituției penitenciare. Complicele a primit de la juristul inculpat – 200 euro din suma pretinsă”, se arată în comunicatule emis de CNA.

Ulterior, ex-angajatul penitenciarului a fost privat de dreptul de a ocupa funcția de jurist în instituțiile penitenciare din Republica Moldova timp de cinci ani. De asemenea, instanța a decis confiscarea de la inculpați suma de 2000 de euro, considerată ca fiind utilizată pentru comiterea infracțiunii, menținerea sechestrului aplicat asupra bunurilor inculpatului jurist pentru a garanta executarea amenzii aplicate, încasarea în mod solidar de la inculpați a sumei de 4200 de lei pentru efectuarea expertizei judiciară și trecerea în folosul statului a corpului delict – o bancnotă cu nominalul de 100 euro.

Sursa citată comunică că sentința urmează a fi atacată de acuzatorul de stat cu apel la Curtea de Apel Chișinău în partea unui inculpat, din motivul dezacordului cu pedeapsa aplicată acestuia.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Fost jurist al unui penitenciar și complicele său, condamnați pentru trafic de influență. Ce pedeapsă au primit apare prima dată în Realitatea.md.