Sari la conținut

Moldovenii sunt storși de bani pentru „datorii la poliță”! Prim-ministrul Dorin Recean bănuiește o diversiune

  • de

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) avertizează cetățenii să fie atenți la apelurile primite de la persoane necunoscute care îi anunță că ar avea datorii la plata primei de asigurare medicală obligatorie și care le solicită date bancare sau achitarea datoriei. „În aceste situații, vă rugăm să întrerupeți apelul și să anunțați poliția”, îndeamnă instituția. Și prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un mesaj.

„Acțiunile respective fac parte dintr-o schemă de escrocherie în care persoane străine se prezintă drept angajați ai CNAM și informează persoana telefonată despre o datorie privind asigurarea medicală obligatorie”, scrie în comunicatul emis de CNAM.

Cetățenii sunt îndemnați să nu transmită bani, datele personale și cele bancare în cazul în care sunt telefonați în acest scop.

CNAM mai precizează că angajații companiei nu telefonează cetățenii pentru a-i înștiința despre eventuale datorii către fondurile de asigurare medicală obligatorie.

La scurt timp, însuși prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un avertisment. Potrivit oficialului, ar fi mai mult decât o escrocherie.

„La moment, analizăm posibilitatea unei diversiuni și am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația”, a subliniat el.

Persoanele care doresc să afle informații despre statutul lor în sistemul de asigurare medicală obligatorie ori au întrebări/precizări legate de asigurarea medicală pot accesa pagina web a CNAM la rubrica Servicii, subrubrica Verificarea statutului AOAM (https://aoam.cnam.gov.md:28001/check-status), sau pot apela Serviciul telefonic Info CNAM – 0 800 99999.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Moldovenii sunt storși de bani pentru „datorii la poliță”! Prim-ministrul Dorin Recean bănuiește o diversiune apare prima dată în Realitatea.md.