Sari la conținut

Nereguli în rapoartele unor candidați la prezidențiale. Unii, somați să verse bani în bugetul de stat

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) a depistat nereguli în rapoartele financiare a unor candidați care luptă pentru funcția de președinte al țării. Mai exact, nereguli au fost depistate în rapoartele depuse de grupurile de inițiativă constituite în susținerea candidatei Irina Vlah, a candidatului Octavian Țîcu și a candidatului Vasile Tarlev.

„Grupul de inițiativă în susținerea candidatei Irina Vlah a fost somat să verse în bugetul de stat suma de 15 925,24 lei, iar grupul de inițiativă în susținerea candidatului Octavian Țîcu – 10 083 lei, utilizați contrar legii. Grupul de inițiativă în susținerea candidatului Vasile Tarlev a fost atenționat să prezinte raportul corectat privind finanțarea activității pentru situația la 18 septembrie 2024”, se arată într-un comunicat al CEC.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Articolul Nereguli în rapoartele unor candidați la prezidențiale. Unii, somați să verse bani în bugetul de stat apare prima dată în Realitatea.md.