Sari la conținut

Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune și post pentru pace, la un an de la atacul Hamas asupra Israelului

  • de

Papa Francisc a anunţat miercuri, la audienţa sa generală săptămânală, o zi creştină de post şi rugăciune pentru pace luni, 7 octombrie, la împlinirea unui an de la atacul Hamas asupra Israelului, transmite agenţia italiană de presă ANSA, potrivit Agerpres.

Liderul de la Vatican a declarat că duminică va recita din rozariu şi se va ruga la Fecioara Maria la bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

„Dacă este posibil, vă rog şi pe voi, membri ai Sinodului, să mi vă alăturaţi cu această ocazie. Iar a doua zi, pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume”, a afirmat papa la finalul omiliei din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu ocazia deschiderii summitul global al liderilor catolici, cunoscut sub denumirea de Sinodul Episcopilor.

Reamitim că, pe 7 octombrie, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a desfăşurat un atac fără precedent în Israel, cel mai amplu de la crearea acestei ţări, în 1948.

Atacul s-a soldat cu 1205 morţi, în mare parte civili, potrivit unei numărători a AFP bazate pe cifrele israeliene, inclusiv ostatici care au murit sau au fost ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Acest război, aflat încă în desfăşurare, a provocat peste 41.000 de morţi, în mare parte civili, potrivit guvernului Hamas, şi a creat o criză umanitară majoră pe teritoriul palestinian.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune și post pentru pace, la un an de la atacul Hamas asupra Israelului apare prima dată în Realitatea.md.