Sari la conținut

VIDEO Casa de cultură din Slobozia Cremene, într-o stare dezastruoasă. „S-a dărâmat, s-a vândut totul din înăuntru”

  • de

Casa de Cultură din satul Slobozia Cremene din raionul Soroca se află într-o stare deplorabilă. Clădirea cu geamuri sparte și fațada stricată nu a mai găzduit evenimente culturale de ani de zile. 

În cadrul unui reportaj, realizat de TVN.md, locuitorii spun că de ani de zile, aceasta a fost lăsată de izbeliște, iar tinerii din sat nu au unde se aduna.

„S-a dus tineretul din sat și nu ai unde te duce, la o Casă de Cultură, la un film, la o discotecă cum era înainte, nu are unde se duce tineretul”, a declarat o femeie.

Totodată, o altă locuitoare susține că totul din clădire s-a vândut, iar nimeni nu a luat măsuri.

„Nu e nimic așa să se facă cum trebuie, să se facă așa un dans, oare ceva, o adunare, nu e nimic. S-a dărâmat, s-a vândut totul din înăuntru de acolo și nimeni nu a luat măsuri și gata”.

Sursa citateă transmite că de hram, evenimentele culturale se petrec în curtea acestei case de cultură.

„O casă de cultură ar trebui, tineretul vor să se ducă și ei să se mai distreze, să vadă, da așa unde să se ducă ei, numai la școală și înapoi acasă. Așa numai la hramuri se face la casa de cultură afară în incintă, da așa nu are unde, e dezastru la dânsa”.

„Poate sunt vreo 30 de ani de când nu lucrează. Iată când e hramul satului mai fac câte un joc acolo și atât. Mai mult nimic”.

[bzplayer mp4=”//cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/CASA-DE-CULTURĂ-DIN-SLOBOZIA-CREMENE.mp4″ muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit recensământului din anul 2024, în comuna Vărăncău din raionul Soroca, din care face parte și satul Slobozia Cremene, locuiesc 2.265 de persoane.

Articolul VIDEO Casa de cultură din Slobozia Cremene, într-o stare dezastruoasă. „S-a dărâmat, s-a vândut totul din înăuntru” apare prima dată în Realitatea.md.