Sari la conținut

VIDEO Vor fi majorate salariile profesorilor? Răspunsul ministrului Educației, după solicitarea sindicatelor

  • de

Salariile profesorilor vor fi majorate la 1 ianuarie 2025. Declarația a fost făcută de Dan Perciun, după ce presa l-a întrebat despre solicitarea înaintată de sindicate, de a mări lefurile cadrelor didactice. 

Cuantumul exact al majorării urmează să fie anunțat la sfârșit de octombrie, început de noiembrie. Majorările vor fi incluse în proiectul bugetului de stat, a conchis Perciun.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Am avut o majorare de 15% începând cu 1 ianuarie 2024. Începând cu 1 ianuarie 2025 urmează următoarele majorări. Suntem în discuții permanente cu sindicatelor, cu Ministerul Finanțelor. Pregătim bugetul pentru 2025”, a precizat ministrul.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/periun-salarii.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Amintim că, pe 1 octombrie, membrii Confederației Naționale a Sindicatelor au adresat guvernării o scrisoare în care cereau majorarea salariilor profesorilor. Aceștia susțineau ă lefurile actuale nu le permis cadrelor didactice să își asigure un nivel de viață decent.

Sindicatele cer salarii mai mari pentru profesori. Lefurile actuale, „insuficiente pentru a asigura un trai decent”

 

Articolul VIDEO Vor fi majorate salariile profesorilor? Răspunsul ministrului Educației, după solicitarea sindicatelor apare prima dată în Realitatea.md.