Sari la conținut

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi, 3 octombrie 2024, tipărirea buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate, destinate referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. Startul s-a dat la Tipografia Centrală din Chișinău, la ora 11:00.

În secțiile de votare din străinătate urmează să ajungă 852 de mii de buletine de vot. Din numărul total de buletine, 775 350 vor fi în limba română, 76 350 în limba rusă și 500 în limba găgăuză. Pentru scrutinul din 20 octombrie vor fi organizate 234 de secții de votare în 37 de țări.

Buletinele de vot tipărite se vor distribui birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În total, 11 candidați au fost înscriși în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, în aceeași se va desfășura și referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate apare prima dată în Realitatea.md.