Sari la conținut

Rectorul USMF, Emil Ceban, a fost reales. Ministerul Sănătății urmează să îl confirme în funcție

  • de

Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a fost reales. La vot au participat membrii comunității academice.

Alegerile au avut loc pe 2 octombrie 2024, fiind trei candidați, Emil Ceban, Oleg Lozan și Anatolie Vișnevschi. În total, și-au exprimat opțiunea 849 de persoane incluse pe „liste electorale”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale, a fost ales cu 696 de voturi. Oleg Lozan a acumulat 135 de voturi, iar Anatolie Vișnevschi – 18. Totodată, USMF anunță că patru buletine de vot au fost declarate nevalabile.

În maxim trei luni după alegerea sa, rectorul urmează să fie confirmat în funcție, printr-un ordin al ministrului Sănătății.

Precizăm că, mandatul de rector al Universității de Medicină și Farmacie este de cinci ani, iar anterior Emil Ceban a fost ales în această funcție în 2019.

Programul anunțat de funcționar pentru dezvoltarea instituției cuprinde 10 obiective, printre care modernizarea sistemelor de educație și de formare, inițierea procedurii de acreditare internațională a programului de studii superioare de licență Optometrie, încurajarea și sprijinirea studenților pentru a realiza mobilități de studiu sau practică în universitățile partenere de peste hotare și creșterea veniturilor proprii ale Universității, prin diversificarea surselor de finanțare.

 

USMF își caută rector. Emil Ceban a prezentat programul pentru un nou mandat

Articolul Rectorul USMF, Emil Ceban, a fost reales. Ministerul Sănătății urmează să îl confirme în funcție apare prima dată în Realitatea.md.