Sari la conținut

Unul dintre medicii implicaţi în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat. Ce a recunoscut?

  • de

Unul dintre medicii acuzaţi de moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat în faţa unui tribunal federal din Los Angeles, pentru conspiraţie în vederea distribuirii anestezicului chirurgical ketamină. Până acum trei persoane și-au recunoscut vinovăția, iar alte două se consideră nevinovate. Moartea starului Matthew Perry, descoperit fără viaţă într-un jacuzzi din locuinţa sa, în octombrie 2023, în urma unei supradoze, i-a şocat pe fanii serialului TV „Friends”, în care actorul a interpretat personajul Chandler.

Dr. Mark Chavez, în vârstă de 54 de ani, din San Diego a pledat vinovat miercuri, 2 octombrie, într-un termen al procesului desfășurat la tribunal federal din Los Angeles. Amintim că acesta a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii încă din luna august. Este acum a treia persoană care pledează vinovată în urma supradozei care i-a fost fatală actorului.

Procurorii urmăresc alte două persoane pe care le consideră mai responsabile de moartea lui Perry. Este vorba de medicul Salvador Plasencia, acuzat că i-a vândut ilegal ketamină lui Perry în luna dinaintea morţii sale, şi Jasveen Sangha, o presupusă traficantă despre care anchetatorii susțin că este cunoscută drept „regina ketaminei” din Los Angeles. Ambii au pledat nevinovaţi şi îşi aşteaptă procesul.

Dr. Mark Chavez a fost eliberat pe cauţiune după ce şi-a predat paşaportul şi a renunţat la licenţa medicală, printre alte condiţii. Avocatul său, Matthew Binninger, a declarat după prima înfăţişare în instanţă a lui Chavez, la 30 august 2024, că acesta „are remuşcări” şi „încearcă să facă tot ce îi stă în putere pentru a îndrepta greşeala”.

Dr. Chavez a recunoscut că a obţinut ketamină de la fosta sa clinică şi de la un distribuitor angro unde a prezentat o reţetă falsă. În urma pledoariei de vinovăţie, acesta ar putea primi până la 10 ani de închisoare în momentul pronunţării sentinţei.

Perry a fost găsit mort de asistenta sa la 28 octombrie. Medicul legist a stabilit că principala cauză a morţii a fost ketamina. Actorul folosea acest medicament prin intermediul medicului său curant, în cadrul unui tratament legal, dar neetichetat pentru depresie, care a devenit din ce în ce mai frecvent.

Actorul Matthew Perry a început să caute mai multă ketamină decât îi dădea medicul său, spun autorităţile. Cu aproximativ o lună înainte de moartea sa, acesta l-a descoperit pe dr Plasencia, care, la rândul său, i-a cerut lui Chavez să obţină drogul pentru el.

„Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta”, i-a trimis Plasencia un mesaj lui Chavez, potrivit sursei citate. Cei doi s-au întâlnit apoi în aceeaşi zi în Costa Mesa, la jumătatea distanţei dintre Los Angeles şi San Diego, şi au făcut schimb de cel puţin patru fiole de ketamină.

După ce i-a vândut drogurile lui Perry pentru 4.500 de dolari, Plasencia l-a întrebat pe Chavez dacă poate continua să i le furnizeze, astfel încât să devină „furnizorul” lui Perry.

Perry s-a luptat cu dependenţa mulţi ani, încă de pe vremea când juca în „Friends”, când a devenit una dintre cele mai mari vedete ale generaţiei sale în rolul lui Chandler Bing.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Unul dintre medicii implicaţi în moartea actorului Matthew Perry a pledat vinovat. Ce a recunoscut? apare prima dată în Realitatea.md.