Sari la conținut

Veronica Dragalin avertizează simpatizanții lui Șor: Dacă își deschid conturi în Rusia, riscă pușcărie și confiscare

  • de

Moldovenii care îți vor deschide conturi la banca rusească Promsveazbank, prin intermediul schemelor lui Ilan Șor, riscă să piardă bunuri în contravaloarea banilor transferați de către politicianul fugar sau chiar pușcărie, îi avertizează Veronica Dragalin. Șefa Procuraturii Anticorupție a făcut declarația în contextul anunțului despre perchezițiile desfășurate joi dimineața, într-un dosar privind finanțarea ilegală a formațiunilor politice și coruperii alegătorilor.

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, amenda pentru participarea la asemenea acțiuni depășește 37.000 de lei. Dragalin a mai punctat că ancheta a stabilit cine sunt cetățenii care primesc transferuri pe conturile din Rusia și sumele de care beneficiază ei.

„Aceste persoane participă în această schemă. Noi cunoaștem cine sunt aceste persoane. Am stabilit ce sume de bani primesc pe conturile de la această bancă, în Rusia. Aceste persoane riscă nu doar amendă, peste 37.000 de lei, riscă să fie confiscată contravaloarea la toate transferurile făcute în Rusia. Și asta nu înseamnă că o să mergem în Rusia, să confiscăm banii din Rusia. Avem dreptul în Moldova să punem sechestre pe proprietatea persoanei, mașină, teren, asă, să confiscăm contravaloarea de bani transferați în Rusia. Nu merită să vă implicați în așa ceva pentru niște transferuri care o să fie dificil de scos. Riscați amendă, confiscare sau chiar și închisoare”, a puntat Veronica Dragalin.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, joi, 3 octombrie, șeful Poliției Naționale a anunțat despre 130.000 de persoane vizate în schema de finanțare ilegală a partidelor asociate cu Șor. Conform unui comunicat emis de oamenii legii, persoanele racolate erau remunerate cu sume cuprinse între 800 și 1800 de lei, iar cei care dirijau procedura de recrutare a simpatizanților politicianului fugar primeau chiar și 45.000 de lei lunar.

 

Circa 130.000 de moldoveni, vizaţi în finanţarea ilegală a partidelor lui Şor. 1800 de lei ar costa „NU” la referendum

Articolul Veronica Dragalin avertizează simpatizanții lui Șor: Dacă își deschid conturi în Rusia, riscă pușcărie și confiscare apare prima dată în Realitatea.md.