Sari la conținut

Aproape 80 de persoane s-au înecat, după ce nava în care se aflau s-a răsturnat. Totul s-a întâmplat sub ochii rudelor

  • de

Cel puţin 78 de persoane s-au înecat şi multe altele sunt date dispărute după ce o navă s-a răsturnat joi 3 octombrie curent, la doar câteva sute de metri de malul lacului Kivu din Republica Democrată Congo, scrie digi24.ro. La bordul vasului erau aproximativ 280 de oameni, deși capacitatea acestuia este de doar 80 de locuri.

Accidentul a avut loc în momentul în care nava MV Merdy se pregătea să acosteze în portul Kituku, din apropierea oraşului Goma, după ce traversase lacul din oraşul Minova.

Mulţi dintre cei care au urmărit dezastrul de pe cheiul de debarcare aşteptau să se întâlnească cu prietenii şi rudele aflaţi la bord sau erau comercianţi de la piaţa din apropiere.

Ruta care traversează lacul Kivu a devenit supraaglomerată şi din ce în ce mai folosită, deoarece luptele din regiune dintre forţele guvernamentale şi rebelii M23 au făcut drumurile periculoase sau impracticabile. Între Goma şi Minova, camioanele care transportă alimente şi alte provizii sunt oprite sau jefuite, forţând mulţi comercianţi să transporte bunuri peste lacul Kivu. Insecuritatea a dus, de asemenea, la creşterea costului transportului rutier peste posibilităţile majorităţii oamenilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Aproape 80 de persoane s-au înecat, după ce nava în care se aflau s-a răsturnat. Totul s-a întâmplat sub ochii rudelor apare prima dată în Realitatea.md.