Sari la conținut

Au intervenit la Ungheni, Leova și Ocnița. Numărul explozivelor distruse de geniști, în luna septembrie

  • de

Geniștii Armatei Naționale au executat, pe parcursul lunii septembrie, 15 misiuni de deminare. În urma acestora au fost depistate și nimicite 38 obiecte explozive în raioanele: Ungheni, Ialoveni, Leova, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Ocnița, Strășeni, și Criuleni.

Una dintre cele mai periculoase misiuni de deminare a fost executată în extravilanul localității Șerpeni, raionul Anenii Noi.

„În urma intervenției, echipa de geniști din Batalionul Geniu ,,Codru’’, condusă de sergent clasa III Andrei Matei, a neutralizat 18 grenade de mână, un proiectil de artilerie  și o bombă de aruncător. Obiectele periculoase datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiții de maximă securitate”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

De la începutul anului, au fost îndeplinite 116 misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 248 de obiecte explozive de diferite tipuri și 505 de cartușe.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Au intervenit la Ungheni, Leova și Ocnița. Numărul explozivelor distruse de geniști, în luna septembrie apare prima dată în Realitatea.md.