Sari la conținut

Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Italiei. În ce domenii vor ajunge banii

  • de

Președinta Maia Sandu a discutat la telefon cu președintele Consiliului Miniștrilor al Italiei, Giorgia Meloni. În cadrul conversației, Meloni a declarat că în perioada 2024 și 2026, Italia va oferi Republicii Moldova 40 de milioane de euro pentru agricultură, sănătate și eficiență energetică.

„Italia este un partener de încredere în acest proces de modernizare, angajându-se să ne sprijine între 2024 și 2026 cu 40 de milioane de euro pentru agricultură, sănătate și eficiență energetică”, a declarat Maia Sandu.

Ea a adăugat că obiectivul principal al guvernării este ”să creăm condiții mai bune de viață acasă, astfel încât moldovenii să nu fie nevoiți să plece, iar cei din diasporă să vrea să revină”.

„În toate discuțiile mele cu liderii străini, interesele moldovenilor, fie că sunt acasă sau în străinătate, sunt prioritare. Italia ne susține ferm pe drumul nostru european, iar moldovenii din Italia știu bine ce înseamnă să faci parte din această familie a păcii și prosperității. Toți moldovenii merită să fie parte a Uniunii Europene!”, a scris șefa statului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Italiei. În ce domenii vor ajunge banii apare prima dată în Realitatea.md.