Sari la conținut

VIDEO Ciolacu, mesaj pentru basarabeni: Suntem frați și avem un singur obiectiv – integrarea Republicii Moldova în UE

  • de

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de sprijin pentru aderarea Republicii Moldova, fiind într-o vizită oficială la Chișinău. „Suntem frați și avem un singur obiectiv – integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a spus premierul român.

Nu cred în fratele mai mic, fratele mai mare. Suntem frați și avem un singur obiectiv: integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Avem, ca și comparație, 20 de miliarde de euro din bani europeni se investesc în acest an în România. Asta înseamnă integrarea în Uniunea Europeană. (…)

Un singur lucru o să îmi permit să spun: Rusia nu este nici o garanție pentru Republica Moldova. Rusia va duce Republica Moldova în zona izolării, în zona sărăciei. Nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare. (…) Iubesc Republica Moldova. O iubesc din tot suflet și e de datoria noastră să facem față provocărilor”, a conchis șeful Executivului de la București.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La rândul său, Dorin Recean a mulțumit autorităților române pentru sprijinul acordat guvernării de la Chișinău, referindu-se la beneficiile pe care le au cetățenii urmare a colaborării dintre funcționarii de pe cele două maluri ale Prutului.

„Această prietenie solidă se vede foarte bine, în numeroase proiecte comune pe care le dezvoltăm, de la nord la sud, de la infrastructură rutieră la educație. (…)”, a menționat premierul Moldovei, enumerând proiectele implementate cu sprijinul Bucureștiului.

Precizăm că Marcel Ciolacu se află vineri, 3 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul are pe agendă, pe lângă discuții cu omologul, întrevederi cu Maia Sandu, Igor Grosu și mitropolitul Petru al Basarabiei.

Articolul VIDEO Ciolacu, mesaj pentru basarabeni: Suntem frați și avem un singur obiectiv – integrarea Republicii Moldova în UE apare prima dată în Realitatea.md.