Sari la conținut

FOTO Start vot prin corespondență! MAE anunță că a început expedierea celor aproape 2000 de plicuri

  • de

Ministerul Afacerilor Externe anunță că a început expedierea celor aproape 2000 de plicuri pentru votul prin corespondență. Buletinele de vot urmează să ajungă la cetățeni moldoveni din Statele Unite ale Americii, Canada, Islanda, Finlanda Suedia și Norvegia.

Primele plicuri au fost expediate spre Canada și Islanda, apoi au fost expediate și cele care vor ajunge în SUA. Ulterior, se vor transmite și buletinele de vot pentru celelalte trei state, în care este pilotat proiectul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Mulțumim cetățenilor noștri care nu au ezitat să testeze primii o metodă nouă de vot. Mândria de a alege este mândria de a pune umărul la construcția viitorului”, anunță diplomația de la Chișinău.

În plicurile expediate se conțin buletinele de vot pentru turul I al prezidențialelor, eventualul tur II și referendumul privind integrarea europeană. Alegătorii care au ales să își exprime opțiunea prin corespondență trebuie să se asigure că plicurile preplătite ajung înapoi la sețiile de votare până în joia dinaintea alegerilor, ora locală 18:00.





Precizăm că, la alegerile și referendumul din 2024, cetățenii moldoveni din străinătate s-au putut înregistra pentru prima dată, ca să voteze prin corespondență. Pentru a-și exprima opțiunea prin intermediul poștei s-au înscris 1986 de conaționali din cele șase state unde este pilotată inițiativa.

Articolul FOTO Start vot prin corespondență! MAE anunță că a început expedierea celor aproape 2000 de plicuri apare prima dată în Realitatea.md.