Sari la conținut

Operațiune de expulzare a unui cetățean străin pentru punerea în pericol a securității Republicii Moldova

  • de

Un cetățean străin, în vârstă de 60 ani, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de 5 ani. Conform procedurilor, a fost îndepărtată sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova.

Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea națională a țării noastre.

Operațiunea de îndepărtare a străinului a fost organizată de către ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.

Conform art. 55 a Legii nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, o persoană poate fi declarată indezirabilă, dacă a desfăşurat, desfăşoară ori în privinţa acesteia există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Operațiune de expulzare a unui cetățean străin pentru punerea în pericol a securității Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.