Sari la conținut

Usatîi, la Edineț: Instituțiile publice trebuie să fie obligate să cumpere pentru alimentație doar produse autohtone 

  • de

Candidatul la funcția de președinte Renato Usatîi pledează pentru ca toate instituțiile publice trebuie să fie obligate să cumpere pentru alimentație doar produse autohtone. 

„În grădinițe, școli, spitale și alte instituții de stat trebuie să ajungă doar produse de calitate și doar produse moldovenești. Trebuie să avem grijă de sănătatea tuturor oamenilor noștri, în mod special, a copiilor”, a spus liderul Partidului Nostru la întâlnirea cu alegătorii din Edineț.

Renato Usatîi a anunțat că, odată ce va deveni președinte, va fi modificată procedura achizițiilor publice pentru a avea alimentație de calitate, dar și pentru a oferi un sprijin real producătorilor din Republica Moldova.

Totodată Renato Usatîi optează pentru ca cel puțin 50% din produsele de pe rafturile magazinelor din țară să fie moldovenești.

Prezent la întâlnire, Serghei Ivanov, care a fost propus de fermieri la funcția de consilier al președintelui pentru problemele agriculturii, a confirmat că printre primele legi pe care le vor propune în contextul protejării producătorului autohton va fi introducerea obligatorie a procentului producției autohtone care va fi pe raft:

„Cel puțin 50% din producția prezentă pe rafturile din centrele comerciale din țară trebuie să fie de origine autohtonă”.

[bzplayer youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=cwADyZ4hhTw&ab_channel=%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%A3%D1%81%D0%B0%D1%82%D1%8B%D0%B9%28RenatoUsatii%29″ muted=”false”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Usatîi, la Edineț: Instituțiile publice trebuie să fie obligate să cumpere pentru alimentație doar produse autohtone  apare prima dată în Realitatea.md.