Sari la conținut

VIDEO Comentariul Maiei Sandu privind alegătorii corupți de Ilan Șor ascuns de Kremlin: Vor să mergem pe o cale greșită

  • de

130.000 de alegători moldoveni au primit bani de la gruparea criminală condusă de prorusul și oligargul fugar Ilan Șor ascuns de Kremlin pentru a vota contra referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE, banii fiind transferați din Rusia prin intermediul unei bănci care se află pe lista sancțiunilor internaționale. Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat din partea PAS, a venit cu un comentariu.

„Este o dovadă că cei care dau acești bani vor ca Republica Moldova să meargă pe o cale greșită, vor să controleze moldovenii, vor să decidă ei cu banii lor murdari. Noi îi îndemnăm pe toți cetățenii să fie vigilenți, să aleagă pentru ei în baza lucrurilor adevărate. Instituțiile au colectat probe și o să sancționeze, așa cum au anunțat, oamenii care se lasă implicați în aceste scheme de corupție. Noi iubim țara noastră și vrem ce-i mai bine pentru țara noastră și de aceea trebuie să votăm pentru viitorul copiilor noștri, dar și pentru prezentul nostru”, a declarat Maia Sandu, în jurnalul de campanie publicat pe rețelele sociale duminică, 6 octombrie curent.

Jurnalul de campanie a fost filmat în ziua în care Maia Sandu a fost să se întâlnească cu localnicii din Seliște, raionul Nisporeni, și din Sipoteni, raionul Călărași.

Amintim că poliția a identificat până acum 130 de lideri teritoriali, care ar dirija activitatea grupului, ar acumula listele cu datele de identitate a persoanelor racolate, după care le-ar transmite organizat în Federația Rusă pentru înregistrare și deschiderea conturilor la Promsveazbank. Aceștia sunt remunerați lunar cu echivalentul a 45.000 de lei. Alți 1927 de președinți de sector ar racola și dirija activitatea grupului de activiști și simpatizanți, acumula listele cu datele de identitate ale persoanelor și le-ar transmite liderului teritorial, fiind remunerați lunar cu echivalentul a 4600 de lei.

Peste 50.000 de activiști ar racola și dirija activitatea grupului de simpatizanți din sectorul deservit, ar acumula listele cu datele de identitate ale persoanelor racolate și le-ar transmite președintelui de sector, fiind remunerați lunar cu echivalentul a 4600 de lei. Peste 70.000 de simpatizanți ai lui Șor ar fi fost racolate și instruite să voteze „Nu” la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană și să susțină un anumit candidat, fiind remunerate cu sume cuprinse între 900 și 1800 de lei lunar.

Moldovenii implicați sau care sunt tentați să se implice riscă să piardă bunuri în contravaloarea banilor transferați de către politicianul fugar sau chiar pușcărie, i-a avertizat șefa Procuraturii Anticorupție.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Deputatul Marian, despre cei „130 de mii de alegători ai prorusului Șor”: În joc este aspirația de a deveni membri UE

Articolul VIDEO Comentariul Maiei Sandu privind alegătorii corupți de Ilan Șor ascuns de Kremlin: Vor să mergem pe o cale greșită apare prima dată în Realitatea.md.