Sari la conținut

Fiți atenți ce fel de ciuperci gătiți! Numărul intoxicațiilor este în creștere

  • de

Numărul intoxicațiilor provocate de ciuperci crește. Dacă în perioada 23-29 octombrie au fost 69 de cazuri, săptămâna trecută numărul lor a ajuns la 85.

În perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, ambulanța a fost solicitată în 129 de cazuri de urgențe toxice. Pe lângă ciuperci, moldovenii s-au mai intoxicat cu medicamente, alcool, droguri și monoxid de carbon.

Totodată, 70 de solicitări ale echipajelor medicale au ținut de combustii, mușcături sau înțepături de insecte și hipotermie. Dintre cele peste 14.000 de solicitări, s-au înregistrat 3658 de urgențe cardiovasculare, 1936 neurologice, inclusiv 202 accidente vasculare cerebrale, 1550 pe persoane au acuzat probleme respiratorii, iar 1305 au suportat traumatisme.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 67 de accidente rutiere produse pe traseele țării în urma cărora au avut de suferit 83 de persoane, dintre care 68 maturi și 15 copii. După acordarea asistenței medicale urgente prespitalicești, 72 de pacienți, inclusiv 15 copii, au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător”, transmit reprezentanții Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească.

În același timp, au fost înregistrate 354 de apeluri inutile, care nu corespund cerințelor pentru solicitările de urgență medicală.

Articolul Fiți atenți ce fel de ciuperci gătiți! Numărul intoxicațiilor este în creștere apare prima dată în Realitatea.md.