Sari la conținut

Mesajul Comunității Evreiești la un an de la atacul HAMAS: Cel mai sângeros din istoria Israelului

  • de

Atacul terorist comis de HAMAS asupra Israelului împlinește luni, 7 octombrie, un an. Israelul a fost supus unui atac masiv cu rachete din Fâșia Gaza, urmat de o invazie pe scară largă a teroriștilor pe teritoriul țării. În urma atentatului, peste 1200 de israelieni și-au pierdut viața, inclusiv copii, iar peste 250 de persoane au fost luate ostatici.

„Acest atac a fost cel mai sângeros din istoria Israelului modern și cel mai violent de la Holocaust încoace. 7 octombrie nu simbolizează doar crimele în masă, ci și atrocitățile comise de teroriștii HAMAS, inclusiv torturi, violențe și masacre ale persoanelor nevinovate. Femeile și copiii au fost supuși unor acte de violență brutală, iar trupurile au fost profanate și expuse în public. Aceste acțiuni inumane au subminat fundamentele morale ale societății și au devenit unul dintre principalele instrumente de teroare, menite să distrugă spiritul israelian și să subjuge societatea”, se arată într-un comunicat al Comunității Evreiești din Moldova.

Ca răspuns la această tragedie, în Israel a fost declarată legea marțială și a început operațiunea „Săbiile de Fier”, menită să elimine infrastructura teroristă a HAMAS. Această operațiune a fost determinată de necesitatea de a proteja poporul Israelului de continuarea agresiunilor din partea teroriștilor.

HAMAS, recunoscută ca organizație teroristă de multe țări ale lumii, inclusiv de SUA, statele UE, Israel, Republica Moldova continuă să primească sprijin din partea Iranului. Acesta din urmă fiind organizatorul și principalul susținător al atacului, finanțând, înarmând și antrenând teroriștii. Pe parcursul anului următor, Israelul a fost atacat nu doar de HAMAS, ci și de alte grupări teroriste, dar și direct de Iran.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova își exprimă profunda solidaritate cu poporul Israelului în această zi tragică. Comemorăm victimele acestui atac îngrozitor și condamnăm ferm orice formă de violență și terorism. Facem apel la comunitatea internațională să nu rămână indiferentă și să continue să susțină Israelul în dreptul său de a se apăra și de a lupta împotriva terorismului.

„Nimeni nu ar trebui să rămână nepăsător în fața unor asemenea crime îngrozitoare împotriva umanității”, mai adaugă comunitatea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mesajul Comunității Evreiești la un an de la atacul HAMAS: Cel mai sângeros din istoria Israelului apare prima dată în Realitatea.md.