Sari la conținut

Moldova, pe locul 2 în topul celor mai atractive țări pentru turism vinicol. Singurul stat care ne-a întrecut

  • de

Moldova ocupă locul 2 în topul celor mai atractive țări pentru turism vinicol, fiind depășită doar de Portugalia, potrivit Statista. Datele prezentate sunt raportate la indicele Bounce’s Wine Lover’s 2023.

Pentru determinarea statelor care sunt cele mai atractive pentru turismul vinicol au fost luate în considerare datele privind consumul și producția vinului, suprafața podgoriilor raportată la teritoriu, numărul de tururi și degustări organizate și costul mediu al unei sticle.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Deși pare surprinzător, micuța țară est-europeană are o istorie a vinificației. De fapt, suprafața totală a podgoriilor reprezintă aproape 2% din totalul mondial”, notează Statista.

Pe locul trei și patru s-au clasat Italia și, respectiv, Spania, urmate de Georgia și Franța. Din primele zece țări, doar două nu sunt în Europa: Noua Zeelandă (locul 8) și Chile (locul 10).

Articolul Moldova, pe locul 2 în topul celor mai atractive țări pentru turism vinicol. Singurul stat care ne-a întrecut apare prima dată în Realitatea.md.