Sari la conținut

Presa britanică: În Moldova ar putea fi create tabere pentru migranți. Guvernul insistă că nu va accepta

  • de

Publicația britanică The Times a scris, cu referire la un diplomat european, numele căruia nu este precizat, că autoritățile de la Bruxelles ar urma să creeze tabere pentru migranții vizați de procedurile de expulzare în Republica Moldova, Serbia și Albania.

„Uniunea Europeană va înființa tabere de deportare în țările care doresc să adere la bloc, cum ar fi Serbia, Albania și Moldova, în cadrul unor planuri care vor fi discutate de liderii europeni”, se precizează în material.

Jurnaliștii susțineau că săptămâna viitoare ar urma să aibă loc anumite discuții despre crearea punctelor de găzduire a migranților ilegali, înainte ca aceștia să fie trimiși în țara de origine.

Subiectul a fost preluat rapid de presa pro-Kremlin de la Chișinău și analizat pe canale de Telegram asociate cu politicieni din cadrul opoziției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Responsabilii de la Chișinău infirmă zvonurile. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, este vorba despre o speculație, iar guvernarea din țara noastră nu va accepta asemenea propuneri.

„Pe lista fabulațiilor a apărut una nouă, potrivit căreia Republica Moldova ar urma să găzduiască un centru pentru solicitanții de azil respinși și vizați de procedurile de expulzare. Să fie clar: Guvernul nu discută o astfel de propunere și nu va accepta asemenea idei”, a transmis Vodă.

Precizăm că aceste nu este primul fals despre migranții care vor ajunge în Moldova. Bunăoară, anterior se difuzau informații precum să Germania ar reloca migranții în țara noastră și documente false, atribuite Ministerului Muncii, despre pretinsa angajare obligatorie a lor. Zvonurile au fost infirmate de către autorități.

Articolul Presa britanică: În Moldova ar putea fi create tabere pentru migranți. Guvernul insistă că nu va accepta apare prima dată în Realitatea.md.