Sari la conținut

Sagrada Familia va deveni anul viitor cea mai înaltă biserică din lume. Va depăși cu 11 metri catedrala din Ulm

  • de

Sagrada Familia din Barcelona, capodobera lui Gadi, va deveni de anul viitor cea mai înaltă biserică din lume. Pe aceasta urmează a fi instalată o cruce și astfel va depăși cu 11 metri catedrala din Ulm, care deține recordul din anul 1890.

Dacă totul merge conform planului, mult așteptata finalizare a lucrărilor de la Sagrada Familia din Barcelona de anul viitor – moment în care se vor împlini 143 de ani de la punerea pietrei de temelie – va aduce pe tron capodopera din mintea lui Antoni Gaudí. Crucea care va fi fixată pe cel mai înalt dintre turnuri va aduce măsura totală a clădirii la 172,5 metri, cu aproximativ 11 mai mult decât deținătorul actual, catedrala din Ulm, care are 161 de metri înălțime și deține recordul din 1890, transmite G4media.ro.

Potrivit sursei citate, catedrala din Ulm nu a fost niciodată cea mai înaltă structură construită de om: în momentul în care a fost finalizată, Turnul Eiffel atinsese deja vârful cu un an înainte, dar de șase ani Monumentul Washington fusese deja ridicat la 169 de metri. A fost și a rămas cea mai înaltă clădire până când, în 1908, a fost depășită de Singer Building, de 187 de metri, primul dintre marii zgârie-nori din New York. În acest interval de timp – 1890-1908 – Münster se putea lăuda, de asemenea, cu titlul de cea mai înaltă casă, turn sau biserică construită vreodată până în acel moment.

Catedrala din Ulm obișnuia să atragă 1 milion de vizitatori pe an și acest record a contribuit la creșterea acestei cifre. Pentru a o rezolva, ei par deciși să ceară ajutorul celui mai ilustru concetățean al lor, acel Albert Einstein care s-a născut acolo cu doar 10 ani înainte de construirea turnului record.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Sagrada Familia va deveni anul viitor cea mai înaltă biserică din lume. Va depăși cu 11 metri catedrala din Ulm apare prima dată în Realitatea.md.