Sari la conținut

Alți 18 moldoveni au fost evacuați din Liban. Au sosit în siguranță pe aeroportul din Belgrad

  • de

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) comunică despre continuarea eforturilor diplomatice în vederea repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din Liban, pe fundalul înrăutățirii situației de securitate din regiunea Orientului Mijlociu.

Ca rezultat al acestor eforturi, alți 18 cetățeni ai țării noastre au fost evacuați marți, 8 octombrie curent, cu succes din Republica Libaneză și au sosit în siguranță pe aeroportul din Belgrad, Serbia.

Evacuarea a fost posibilă grație eforturilor complexe ale Ministerului Afacerilor Externe și altor parteneri instituționali – membri ai Celulei de criză MAE, ale misiunilor noastre diplomatice din Turcia, acreditată pentru Republica Libaneză, precum și cea de la București, acreditată prin cumul în Serbia, datorită sprijinului autorităților sârbe și al OIM.

Totodată, MAE informează că pregătește evacuarea din Liban a altor 10 cetățeni, care au solicitat asistența autorităților.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Alți 18 moldoveni au fost evacuați din Liban. Au sosit în siguranță pe aeroportul din Belgrad apare prima dată în Realitatea.md.