Sari la conținut

Cea mai mare donație de carte pentru Republica Moldova. DRRM ne oferă 100.000 de volume

  • de

Cea mai mare donație de carte în limba română va ajunge în bibliotecile din Republica Moldova. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a cumpărat aproape 100.000 de volume în format fizic și tot atâtea în format digital. Astfel, 300 de biblioteci publice din țara noastră vor beneficia de un nou stoc de carte.

„Cărți în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova” este cel mai mare proiect cultural din ultimii 30 de ani desfășurat de România în Republica Moldova. Acesta urmărește să susțină și să dezvolte identitatea etnică, culturală și lingvistică românească, contribuind totodată la educația noii generații din Republica Moldova.

„O problemă majoră a bibliotecilor publice din Republica Moldova este lipsa cărților noi în limba română. Majoritatea cărților sunt vechi, deteriorate. Cetățenii Republicii Moldova sunt interesați de cărți în limba română, iar cărțile noi ar conduce la încurajarea lecturii în rândul celor tineri și adulți”, precizează reprezentanți ai Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Acest proiect urmărește să susțină și să dezvolte identitatea etnică, culturală și lingvistică românească, contribuind totodată la educația noii generații din Republica Moldova.

”Promovarea și cultivarea limbii române în Republica Moldova este o prioritate pentru DRRM și mă bucur că am reușit să alocăm un buget de aproximativ 4 milioane de RON pentru achiziționarea de cărți valoroase, scrise în limba română, a unor autori clasici și contemporani, români și străini”, declară secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

La ceremonia de donație, ce va avea loc joi, 10 octombrie 2024, ora 13.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, vor participa, alături de secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, ministrul Culturii din Moldova, Sergiu Prodan, ambasadorul României la Chișinău, ES Cristian Leon Țurcanu, și alte oficialități.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Cea mai mare donație de carte pentru Republica Moldova. DRRM ne oferă 100.000 de volume apare prima dată în Realitatea.md.