Sari la conținut

Ministrul israelian al apărării spune că înlocuitorul lui Sayyed Hassan Nasrallah a fost ucis

  • de

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a declarat marţi, 8 octombrie, că „probabil” Hashem Safieddine, înlocuitorul liderului ucis al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost eliminat, dar nu a dat detalii suplimentare, relatează Digi24.ro.

Hashem Safieddine, un oficial de top al Hezbollah, era aşteptat să îi succeadă lui Nasrallah.

„Hezbollah este o organizaţie fără lider. Nasrallah a fost eliminat, înlocuitorul său a fost probabil, de asemenea, eliminat”, le-a spus Gallant ofiţerilor de la centrul militar de comandă din nord, într-un scurt fragment video distribui de armată. „Nu există nimeni care să ia decizii, nimeni care să acţioneze”, a continuat el.

Potrivit sursei citate, Safieddine a condus Hezbollah alături de secretarul general adjunct Naim Qassem de la asasinarea lui Nasrallah şi era de aşteptat să fie ales oficial ca următorul secretar general, deşi nu a fost făcut încă niciun anunţ oficial.

De asemenea, astăzi, Qassem a afirmat că gruparea va alege un nou secretar general şi îl va anunţa după ce acest lucru va fi făcut.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sâmbătă, CNN a citat o sursă de securitate libaneză potrivit căreia Hezbollah ar fi pierdut contactul cu posibilul succesor al liderului său decedat Hassan Nasrallah. Gruparea nu mai are veşti de la Hashem Safieddine de vineri, de la un atac israelian în suburbiile sudice ale Beirutului, care l-a vizat, a declarat sursa pentru CNN. Safieddine a fost şeful consiliului executiv al Hezbollah şi, până la moartea predecesorului său, a fost văzut ca unul dintre cei mai probabili moştenitori ai celui mai înalt rang al organizaţiei.

Articolul Ministrul israelian al apărării spune că înlocuitorul lui Sayyed Hassan Nasrallah a fost ucis apare prima dată în Realitatea.md.