Sari la conținut

Proprietarul Linella vrea să cumpere rețeaua Fourchette. Precizările Consiliului Concurenței

  • de

Proprietarul magazinelor „Linella” acaparează și mai mult din piața din Republica Moldova. Acesta vrea să cumpere lanțul de magazine „Fourchette”, relatează bizlaw.md.

Consiliul Concurenței anunță că analizează notificarea unei concentrări economice ce urmează a se realiza prin preluarea de către întreprinderea „Moldretail Group” SRL (lanțul de unități comerciale cu profil preponderent alimentar „Linella”, „Fidesco”, „Cip Market”, „Bravo” și „Slavena Megamarket”) a controlului unic asupra întreprinderii „Fourchette-M” SRL (lanțul de unități comerciale cu profil preponderent alimentar „Fourchette” și „To-To”).

Potrivit Consiliului, pe teritoriul Republicii Moldova, părțile implicate în operațiunea de concentrare economică notificată desfășoară activitate pe piața achiziționării produselor de consum curent preponderent alimentare și pe piața comercializării cu amănuntul a produselor de consum curent preponderent alimentare, prin intermediul propriilor lanțuri de unități comerciale.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, Consiliul Concurenței v-a analiza operațiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurența de pe piețele date.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Proprietarul Linella vrea să cumpere rețeaua Fourchette. Precizările Consiliului Concurenței apare prima dată în Realitatea.md.