Sari la conținut

VIDEO Flashmob în Scuarul Catedralei din Chișinău. Moldovenii au fost îndemnați să iasă la vot

  • de

Au rămas zile numărate până la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie, iar în acest context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a organizat un flashmob pentru a încuraja publicul larg și în special tinerii și tinerele de 17 și 18 ani să meargă la votare la 20 octombrie 2024 și să aleagă în mod conștient opțiunea favorită. Evenimentul s-a desfășurat marți, 8 octombrie, în Scuarul Catedralei din Chișinău, în cadrul campaniei de informare „Învață cu noi, alege singur!”.

Echipa CICDE, însoțită de un grup de voluntari au distribuit trecătorilor materiale informaționale, insigne, stegulețe și baloane cu mesajele campaniei. Totodată, în Parcul Catedralei, moldovenii au fost informați privitor la importanța participării la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional.

Campania de informare „Învață cu noi, alege singur!” a fost lansată de CICDE pe 15 septembrie 2024, în contextul scrutinelor curente. Până în prezent au fost deja desfășurate 13 lecții publice de informare în diverse licee, colegii și universități din Chișinău, dar și din alte regiuni ale țării.

De asemenea, CICDE a lansat câteva concursuri cu participarea tinerilor și tinerelor, urmând să mai aibă loc până la 3 noiembrie 2024 alte 6 lecții publice, o masă rotundă, o expoziție, un quiz electoral, dar și câteva vizite de studiu la sediul CICDE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul VIDEO Flashmob în Scuarul Catedralei din Chișinău. Moldovenii au fost îndemnați să iasă la vot apare prima dată în Realitatea.md.