Sari la conținut

ANSP: Zeci de copii din Moldova, infectați în ultima săptămână cu virusul COVID-19

  • de

270 cazuri de COVID-19 (inclusiv 68 în regiunea transnistreană), au fost înregistrate în perioada 30 septembrie – 6 octombrie, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). În rândul copiilor, au fost raportate 36 de cazuri din numărul total.

Potrivit responsabililor, în perioada menționată nu au fost confirmate cazuri de gripă sezonieră.

„În scopul profilaxiei specifice a gripei sezoniere pentru contingentul profesional și persoanele cu risc sporit de îmbolnăvire în sezonul gripal 2024/2025, Republica Moldova a achiziționat în septembrie 2024 un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal Influvac Tetra, cu doza de 0,5ml în seringă preumplută. Până în prezent, au fost administrate circa 15% din totalul dozelor recepționate”, se arată în comunicatul emis de ANSP.

În context, ANSP îndeamnă populația să se vaccineze concomitent împotriva gripei sezoniere și a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2. Seroprotecția se obține, în general, la 2 până la 3 săptămâni după vaccinare. Durata imunității post-vaccinale variază între 6 și 12 luni.

Medicii spun că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul ANSP: Zeci de copii din Moldova, infectați în ultima săptămână cu virusul COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.