Sari la conținut

BANI.MD: Facturi mai mici cu 10% la căldură! Termoelectrica instalează puncte termice individuale

  • de

Termoelectrica instalează puncte termice individuale (PTI) la blocurile din Chișinău, iar cei care le au deja, beneficiază de o economie în factură de 10%, potrivit declarației directorului Termoelectrica, Iurie Razlovan, care a participat la darea în exploatare a de pe strada Mircea cel Bătrân 31/3, 31/4, scrie Bani.md.

Punctul Termic Individual oferă posibilitatea de reglare a temperaturii agentului termic la nivel de bloc, precum și mai multă independență în conectarea și deconectarea încălzirii.

Totodată, instalația va ajusta automat consumul de energie termică, în funcție de temperatura aerului exterior, va asigura prepararea apei calde direct la subsolul edificiului și va distribui uniform energia termică în bloc.

Drept urmare, administratorii blocurilor locative nu se vor mai confrunta cu multitudinea de provocări în ceea ce privește asigurarea locatarilor cu servicii de termoficare calitative, în special în perioada rece a anului.

Din toamna acestui an, circa 100 de adrese din Capitală vor beneficia de puncte termice individuale de ultimă generație. Proiectul investițional este parte a celui de-al doilea proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (PIESACET-2), finanțat de Banca Mondială.

Până în prezent au fost instalate 1100 de PTI. Costul estimativ al unui PTI este 12 mii de euro, respectiv pentru instalarea celorlalte 2900 ar mai fi nevoie de circa 34,8 milioane de euro.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul BANI.MD: Facturi mai mici cu 10% la căldură! Termoelectrica instalează puncte termice individuale apare prima dată în Realitatea.md.