Sari la conținut

Ce șanse are referendumul? Lidera ALDE: A fost mai rar când moldovenii au fost întrebați ce vor. Acum aveți șansa

  • de

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care va avea loc pe 20 octombrie curent, va fi validat. Este opinia liderei Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru. Politiciana mai spune că moldovenii trebuie să-și unească forțele pentru a trăi în viitor într-o țară dezvoltată și prosperă. Declarațiile au fost făcute la dezbaterea electorală pentru referendum organizată marți, 8 octombrie, de RLIVE TV.

„Eu cred că acest referendum are șanse foarte mari de a trece, aceste șanse sunt în mâinele noastre, ale moldovenilor. Noi, împreună, putem schimba lucrurile. Fiecare în parte nu, dar împreună, mergând la vot și spunând „DA” schimbării Constituției. A fost mai rar când oamenii din Republica Moldova au fost întrebați ce vor. Iată acum, stimați prieteni, avem șansa să ne exprimăm poziția noastră fermă în raport cu implementarea reformelor în raport cu o viață mai bună, cu dezvoltare, bunăstare, drepturile omului, cu libertatea de acțiuni, cu o țară fără bariere, cu lupta cu corupția, partenerii ne vor ajuta. Avem șansa să ne îndreptăm spre cei mai buni ca noi, spre cei care ne așteaptă și vor alături de ei”, a declarat Arina Spătaru, reprezentanta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE).

„Aderarea la UE este un proces complex și necesită unirea tuturor forțelor pro-europene, dar și a celor mai activi cetățeni în această campanie de aderare la UE, inclusiv diaspora. Ea nu trebuie scoasă din calcul, trebuie antrenată în acest proces. (…) Pentru a ne face bine tema de acasă, trebuie să avem negociator foarte bun, care să nu dea greș, să negocieze capitol cu capitol cu multă exactitate. (…) Partidul CUB a promovat Pactul pentru Europa, este un semnal foarte puternic că ne dorim aderarea la UE”, a adăugat Vlad Chirinciuc, reprezentantul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Reprezentanții Partidului „Renaștere” nu au reacționat la invitația expediată de redacția noastră.

Amintim că 15 partide din Moldova au fost înregistrate în calitate de participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. 13 cu opțiunea „DA”, iar alte două partide cu opțiunea „NU”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Fii informat, votează conștient”, implementat de Bright Communications cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate în cadrul materialului aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia Asociației Promo-LEX și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Articolul Ce șanse are referendumul? Lidera ALDE: A fost mai rar când moldovenii au fost întrebați ce vor. Acum aveți șansa apare prima dată în Realitatea.md.