Sari la conținut

De ce Maia Sandu nu participă la dezbateri electorale? Promite că o va face în turul II

  • de

Este pentru dezbateri electorale, dar nu și în contextul de la alegerilor prezidențiale din 2024. Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat din partea PAS, a explicat de ce nu participă la emisiuni în campanie. Mai multe declarații a făcut miercuri seară, 9 octombrie curent, într-un live pe Twitch, la invitația actorului Cătălin Lungu.

„Jumătate dintre candidați sunt susținuți și promovați de gruparea criminală „Șor”, nu sunt autentici, nu reprezintă un grup de oameni și nu poți să ai dezbateri cu ei într-un proces democratic. Ei au doar un singur scopul – să discrediteze democrația, să compromită procesul, să provoace scandal și spectacol”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a admis că va participa la dezbateri electorale în turul II al alegerilor prezidențiale.

„O să ajungem acolo. Am fost și am rămas om modest, am muncit în fiecare zi din acest mandat, nu am nimic de ascuns, pot să răspund tuturor întrebărilor, pentru că m-am străduit pentru fiecare regiune și pentru fiecare cetățean. Pot să discut despre ce am făcut, ce nu am făcut și despre planurile de viitor”, a subliniat ea.

Amintim că, cu o seară înainte, candidatul PSRM la alegerile prezidențiale, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, a părăsit platoul dezbaterilor electorale, organizate de postul național de televiziune Moldova 1. „Nu am întrebări și nu am ce discuta nici cu Renato Usatîi, nici cu alți candidați”, a subliniat acesta, menționând că venise la dezbatere pentru a vorbi cu „reprezentanții actualei guvernări”, făcând referire la candidata PAS care lipsea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul De ce Maia Sandu nu participă la dezbateri electorale? Promite că o va face în turul II apare prima dată în Realitatea.md.