Sari la conținut

Directorul interimar al Termoelectrica, despre tarifele la căldură. Când se vor reduce

  • de

Tarifele la căldură se vor reduce doar atunci când costurile gazului vor scădea, potrivit declarațiilor lui Iurie Razlovan, directorul interimar al Termoelectrica. Potrivit lui Razlovan, deocamdată nu există premise pentru o ieftinire a căldurii, însă compania va reacționa imediat ce acest lucru se va întâmpla, scrie Bani.md.

„Tarifele la căldură depind în proporție de 80% de costul gazului. În prezent, nu putem discuta despre o reducere a tarifelor, deoarece prețul gazului rămâne constant”, a subliniat Razlovan.

Ultima reducere a tarifelor la căldură a avut loc pe 30 iulie, când acestea au scăzut cu 14,7%, adică cu 314 lei, iar gigacaloria a ajuns la prețul de 1 824 lei. Aceasta nu a fost însă prima reducere din 2024.

Pe 19 martie, ANRE a aprobat o scădere semnificativă, stabilind un tarif de 2 138 lei/Gcal, ceea ce reprezenta o reducere de 636 lei/Gcal. Pentru consumatorii din nordul țării, tariful aprobat a fost de 2 245 lei/Gcal, cu 970 lei/Gcal mai puțin decât cel anterior.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Directorul interimar al Termoelectrica, despre tarifele la căldură. Când se vor reduce apare prima dată în Realitatea.md.