Sari la conținut

Maia Sandu, despre reforma justiției: Marii corupți care trebuiau să fie sancționați subminează acum statul

  • de

Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un mou mandat din partea PAS, consideră că autoritățile urmau să fie mai dure la implementarea reformei justiției. „Nu am reușit să schimbăm semnificativ justiția și acum întâmpinăm probleme”, a declarat ea, într-un live pe Twitch, invitată de actorul Cătălin Lungu, miercuri seara, 9 octombrie curent.

„Marii corupți care trebuiau să fie sancționați de justiție subminează statul, procesele electorale, vin să cumpere o treime din alegători, finanțează propagandă și dezinformare. Justiția nu și-a făcut treaba. Nu că ar fi fost metode foarte clare sau un drum ușor. Eu mi-am imaginat că, în momentul în care am eliberat sistemul de controlul grupărilor, acest sistem singur va deveni funcțional, va avea curajul. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Lucrurile nu s-au mișcat. Avem niște riscuri foarte mari la adresa securității și democrației”, a avertizat Maia Sandu.

Totuși, potrivit șefei statului, reforma justiției se mișcă, doar că cu pași mai mici.

Amintim că, recent, judecătorii și procurorii au fost instruiți privind investigarea și judecarea infracțiunilor de finanțare ilegală a partidelor politice, concurenților electorali, grupurilor de inițiativă sau a campaniilor electorale și a infracțiunilor de corupere electorală, de cumpărare a voturilor. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Maia Sandu, despre reforma justiției: Marii corupți care trebuiau să fie sancționați subminează acum statul apare prima dată în Realitatea.md.