Sari la conținut

Ministrul Popșoi salută rezoluția „consolidarea rezilienței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei” înainte de alegeri

  • de

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută Rezoluția „Consolidarea rezilienței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional privind integrarea în UE”, adoptată miercuri, 9 octombrie 2024, cu majoritate largă de către Parlamentul European.

VOTAT Parlamentul European a adoptat rezoluția care vizează reziliența Republicii Moldova

Rezoluția subliniază angajamentul ferm al Uniunii Europene de a sprijini Republica Moldova pe calea sa europeană. De asemenea, documentul condamnă încercările Rusiei de a destabiliza prin propagandă și tactici hibride Republica Moldova, în timp ce țara noastră se pregătește pentru viitorul referendum privind aderarea la UE.

MAE salută sprijinul politic puternic și neclintit venit în acest moment crucial pentru țara noastră din partea majorității partidelor politice din Parlamentul European și reconfirmă angajamentul ferm al autorităților moldovenești de a face față amenințărilor la adresa procesului democratic și de a duce la bun sfârșit reformele necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Rezoluția poate fi accesată aici.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Ministrul Popșoi salută rezoluția „consolidarea rezilienței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei” înainte de alegeri apare prima dată în Realitatea.md.