Sari la conținut

Termenele-limită la care poate fi solicitată autorizarea sondajelor de opinie și exit-pollurilor

  • de

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează despre termenii limită de solicitare a autorizării sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor, a exit-pollurilor și înregistrării operatorilor de interviu în perioada electorală a referendumului republican constituțional și alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

Astfel, cererile pentru autorizarea sondajelor de opinie pot fi depuse la CEC mâine, 10 octombrie 2024. În cazul exit-pollurilor, cererile se vor depune cel târziu pe 13 octombrie 2024.

Totodată, menționăm că, ultimele rezultate ale sondajelor de opinie, care au fost autorizate de către CEC în perioada electorală, vor fi publicate cu 2 zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 18 octombrie 2024.

În ziua alegerilor, 20 octombrie 2024, până la ora 21:00, se interzice de a publica rezultatele oricăror sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor. După ora 21:00 pot fi făcute publice doar rezultatele exit-pollurilor, after pollurilor și rezultatele sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor care au fost prezentate publicului până în ziua alegerilor.

Pe pagina web oficială a Comisiei https://cec.md, la rubricile „Referendum constituțional 20.10.2024” și „Alegeri prezidențiale 20.10.2024” puteți vedea care sondaje de opinie au fost autorizate de către CEC.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Termenele-limită la care poate fi solicitată autorizarea sondajelor de opinie și exit-pollurilor apare prima dată în Realitatea.md.