Sari la conținut

VIDEO Cum a ajuns lista pentru Furtună printre cele ale lui Munteanu? Noi declarații ale liderului CUB, după respingere

  • de

Igor Munteanu susține că nu știe cum a ajuns o listă a Victoriei Furtună printre cele pe care se colectau semnături în susținerea sa. Liderul Coaliției Unitate pentru Bunăstare (CUB) a declarat în studioul RLIVE TV că probabilitatea să fie pus „în același coș” cu ex-procurorul acuzat de legături cu Șor este exclusă.

Totodată, Munteanu a precizat în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că invalidarea a 1500 de semnături colectate pentru el s-a făcut din cauza că reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) nu le-au putut decodificat. În opinia sa, însă, funcționarii nu ar fi fost deranjați că pe alte liste informațiile ar fi fost completate de câteva persoane, nu de fiecare cetățean în parte.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„În primul rând, haideți să luăm în felul următor. Rațiunile folosite de CEC sunt diverse. Eu aș începe cu invalidarea a 1500 de semnături, pentru că operatorii au considerat că ce au scris susținătorii nu este lizibil, nu este caligrafic, nu au reușit să le decodifice. Pe de altă parte, pe dânșii la CEC nu i-a deranjat cu nimic faptul că cele două partide care au înaintat 25.000 de semnături le-au făcut în două zile. De la început și până la capăt este una, două sau trei mâini. (…)

Aceste liste le-am transmis unor persoane care erau în grupul de inițiativă. Printre listele care s-au întors erau și această listă, numerotată altfel. A fost un singur caz, s-a întors o listă cu un anumit număr, fără nici un fel de semnături. Probabilitatea să ne pună în același coș este absolut exclusă”, a menționat Munteanu.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Videoclip-fără-titlu—Realizat-cu-Clipchamp.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Amintim că, după depunerea dosarului pentru înregistrare la alegeri, membrii CEC nu au acceptat candidatura lui Igor Munteanu, invocând încălcări în procesul de colectare a semnăturilor. Liderul CUB a anunțat că va ataca autoritatea în instanța și că va ajunge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea de a obliga CEC să îl înregistreze pe Munteanu la alegeri. Reacția

Articolul VIDEO Cum a ajuns lista pentru Furtună printre cele ale lui Munteanu? Noi declarații ale liderului CUB, după respingere apare prima dată în Realitatea.md.