Sari la conținut

CSJ nu îi dă dreptate lui Igor Munteanu. Reacția politicianului pe care CEC nu l-a înregistrat la prezidențiale

  • de

Și Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul lui Igor Munteanu, care cerea instanței ca membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) să fie obligați să îl înregistreze în cursa pentru prezidențiale. Hotărârea a fost pronunțată pe 9 octombrie.

Politicianul susține că va contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO). În opinia liderului Coaliției Unitate pentru Bunăstare (CUB), magistrații nu ar fi luat decizia independent.

„Voi contesta de asemenea haosul și instabilitatea sistemului de drept prin judecători transferați provizoriu, ca soluție de avarie, dar care judecă recursuri complexe având frica unui vetting politic, care-i sperie și-i demoralizează.

Judecătorii transferați temporar de la instanțele primare la CSJ nu pot fi azi nici independenți, nici competenți de a judeca dosare de contencios la nivelul instanței supreme, pe chestiuni politice sensibile și drepturi fundamentale. Iar asta înseamnă un singur lucru – vom căuta dreptate la CEDO.

Nu știm ce va urma mai departe în acest scrutin. Știu doar că mi-am dorit să fiu candidatul celor care-și doresc să fie apărați de lege, să se bucure de bunăstare și respect garantat de lege la ei acasă, într-o Moldovă pentru toți”, susține Igor Munteanu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că, după depunerea dosarului pentru înregistrare la alegeri, membrii CEC nu au acceptat candidatura lui Igor Munteanu. Conform lor, au existat mai multe nereguli în procesul de colectare a semnăturilor în sprijinirea candidatului de către grupul de inițiativă.

Articolul CSJ nu îi dă dreptate lui Igor Munteanu. Reacția politicianului pe care CEC nu l-a înregistrat la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.