Sari la conținut

Documentarul Grupului de presă Realitatea – „Import/Export MD”, selectat în cadrul programului CHANGE

  • de

EAVE, IMS și CPH au anunțat oficial selecția proiectelor din cadrul programului CHANGE 2024/2025, un training internațional de co-producție destinat filmelor documentare din țările Parteneriatului Estic European. Printre cele opt proiecte selectate se numără și documentarul „Import/Export MD”, dezvoltat de Grupul de presă Realitatea și produs de Sergiu Scobioală, fiind singura inițiativă din Republica Moldova acceptată în această ediție.

„Import/Export MD”, regizat de Max Ciorbă, oferă o radiografie amplă asupra sistemului medical din Moldova, abordând aspecte profunde și critice despre accesul la servicii medicale, provocările cadrelor medicale și condițiile din spitalele din țară.

Proiectul, alături de celelalte șapte selectate din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina, va participa la seria de workshop-uri de co-producție, care debutează în octombrie 2024 la Chișinău, urmând să se încheie cu o prezentare internațională la CPH, renumitul festival de film documentar din Copenhaga, în martie 2025.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Programul CHANGE este o inițiativă unică, lansată prin colaborarea între CPH, EAVE și International Media Support, care își propune să încurajeze colaborările internaționale și să ofere o platformă pentru vocile curajoase și diverse din regiune. Participanții beneficiază de mentorat cu profesioniști din domeniul filmului, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor în co-producția internațională și pregătirea proiectelor pentru piața globală.

Articolul Documentarul Grupului de presă Realitatea – „Import/Export MD”, selectat în cadrul programului CHANGE apare prima dată în Realitatea.md.