Sari la conținut

De ce apare celulita şi cum să o tratăm. Trei idei practice

  • de

Celulita este un defect al pielii care, deşi nu reprezintă pericol pentru sănătate, poate crea disconfort şi diverse complexe. Femeile sunt preocupate de această problemă şi încearcă să o remedieze prin diferite soluţii, de la exerciţii şi schimbarea alimentaţiei până la diverse preparate şi medicină estetică. 

De ce apare celulita?

De regulă, celulita apare în regiunile bogate în ţesut adipos: coapse, fese, abdomen, iar uneori la brațe şi gambe. Schimbările la nivelul pielii încep să fie observate aproximativ pe la 30 de ani şi sunt cauzate de mai mulţi factori: nașteri, genetică, alimentație și altele.

Alimentaţia bogată în grăsimi şi carbohidraţi poate provoca apariția celulitei.

Sedentarismul slăbește stratul muscular şi poate crește severitatea celulitei. De asemenea, consumul de alcool în exces este un factor care poate provoca depozitarea excesivă şi necorespunzătoare a grăsimii.

Defectul se poate dezvolta mai pronunțat la femeile şi fetele aflate în perioada schimbărilor hormonale. Este vorba despre adolescente, gravide şi doamne care se apropie de menopauză.

Factorii genetici şi de rasă influențează apariția celulitei. Conform studiilor, femeile asiatice sunt mai puţin predispuse, comparativ cu europenele.

Trei idei practice pentru a preveni sau trata celulita

Alimentaţia corectă va schimba aspectul pielii. Dieta va include minim cafea, alcool, tutun, sucuri carbogazoase si carbohidrati. Din alimentaţie se va exclude mâncarea prăjită, fast-food-ul, grăsimile, se va limita consumul de zahăr, gustările între mese şi se vor servi cât mai multe fructe, legume. Sunt obligatorii de băut el puţin doi litri de apă de zi.

Prea mult sport nu poate fi! Alegeţi ce vă place mai mult. Mergeţi la sală, plimbaţi-vă cu bicicleta, înotaţi, faceţi gimnastică în apă, plimbaţi-vă în pas alert sau luaţi un abonament la sală.
Tratamentul non-invaziv poate ajuta. Până a apărea simptome proeminente ale celulitei, folosiţi creme speciale, mergeţi la masaj, la proceduri cosmetologice, astfel încât să opriți la timp dezvoltarea simptomelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

CelluCareFem – soluţia Kirrano pentru prevenirea celulitei

Protocolul CelluCareFem de la Kirrano conţine trei produse esenţile pentru a menţine sănătatea pielii: Stomastabyl, Colagen Marin şi L-Carnitin.

STOMASTABYL contribuie la sănătatea intestinală şi reduce excesul de grăsime în ficat. Suplimentul alimentar menţine sănătatea sistemului cardiovascular și limitează formarea celulitei, datorită efectului său proteolitic.

Colagenul marin menţine pielea elastică şi frumoasă, îmbunătățește starea unghiilor, părului şi contribuie la formarea colagenului pentru funcționarea sistemului osos, a ligamentelor şi a vaselor sangvine.

L-Carnitin facilitează transferul acizilor grași în membrana mitocondrială pentru producerea energiei celulare. Suplimentul alimentar contribuie la managementul greutății și contribuie la metabolismul lipidelor, la sănătatea inimii și a creierului.

Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. Citiți cu atenție instrucțiunile, iar dacă aveți anumite probleme de sănătate, consultați medicul înainte de a le consuma.

Articolul De ce apare celulita şi cum să o tratăm. Trei idei practice apare prima dată în Realitatea.md.