Sari la conținut

Maia Sandu sărbătorește hramul Chișinăului: Mulțumesc tuturor celor care au grijă ca orașul nostru să fie mai frumos

  • de

Șefa statului a adresat un mesaj cu ocazia hramului Capitalei. Maia Sandu a notat că pentru tinerii din alte raioane Chișinăul este orașul „promisiunilor”, iar oaspeții țării sunt întâmpinați de oraș, în combinații de tradițional și modern.

Președinta a menționat contrastele orașului. În același timp, ea mulțumit tuturor celor care muncesc pentru a face Capitala mai curată și mai frumoasă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Chișinăul este casa multora dintre noi, orașul promisiunilor pentru mulți tineri din alte raioane, dar și fața cu care întâmpinăm oaspeții. Este locul unde bucătăria tradițională se întâlnește cu cele mai moderne restaurante. Unde găsim deopotrivă ambuteiaje cu oameni grăbiți, dar și liniștea aleilor dimineața, tineri care petrec frumos și concerte care readuc pe scenă folclorul și cântecele vechi, copii care abia gânguresc în cărucioare și vârstnici care se bucură de un dans în parc, blocuri construite ilegal, dar și case istorice vechi, castanii faimoși cu rădăcini puternice, dar și copaci tineri care abia cresc. Toate culorile, toate amintirile, dar și toate visurile.

În complexitatea sa și cu toate contrastele sale, cu toții iubim Chișinăul și vrem ca el să devină o capitală europeană! Le mulțumesc tuturor celor care au grijă ca orașul nostru să fie mai curat, mai frumos, mai prietenos. La mulți ani tuturor celor pentru care Chișinău înseamnă acasă”, a notat Maia Sandu.

Hramul Chișinăului este marcat tradițional pe 14 octombrie. În acest an, evenimentele dedicate sărbătorii durează două zile, iar luni seara pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor urca Natalia Barbu, Olga Ciolacu, Zdob și Zdub. Invitata specială a serii este cântăreața de origine letonă Laima Vaikule.

Evenimentele dedicate Zilei Orașului Chișinău vor fi transmise în direct de către echipa RLIVE TV și rlive.md.

Spectacol de zile mari în PMAN, de ziua orașului Chișinău: Artiștii și orchestrele care vor urca pe scenă

Articolul Maia Sandu sărbătorește hramul Chișinăului: Mulțumesc tuturor celor care au grijă ca orașul nostru să fie mai frumos apare prima dată în Realitatea.md.