Sari la conținut

Guțul, câțiva adjuncți și consilieri de-ai ei, pe lista de sancțiuni a UE. Și organizația „Evrazia” este vizată

  • de

Uniunea Europeană a inclus-o pe Evghenia Guțul în lista persoanelor sancționate. De asemenea, vizați de măsuri restrictive mai sunt adjunctul guvernatoarei Găgăuziei, Mihail Vlah, consilierul pentru comunicare Iuri Cuznețov și vicepreședintele Comitetului Executiv al regiunii Ilia Uzun.

Conform Consiliului UE, Guțul este responsabilă de promovarea separatismului. Oficialii de la Bruxelles o mai acuză că ar încerca să amenințe suveranitatea și independența Moldovei.

La fel, și organizația Evrazia, despre care se spune că este controlată de Ilan Șor, a fost supusă sancțiunilor. Măsurile o vizează inclusiv pe ex-contabila lui Șor și fondatoarea organizației, Nelli Parutenco.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Moldova se confruntă cu încercări directe din partea Rusiei de a destabiliza țara, precum și cu provocări generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o amenințare directă la adresa unei țări suverane, la adresa vieții sale democratice, la calea ei către Uniunea Europeană. UE va continua să ofere tot sprijinul aspirațiilor legitime ale poporului moldovenesc. Listările de astăzi sunt încă o contribuție la rezistența Moldovei”, precizează șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Activele persoanelor și instituțiilor vizate vor fi înghețate. Acestea nu vor putea călători în UE și nu vor putea avea afaceri cu persoane sau companii din cadrul comunității.

Articolul Guțul, câțiva adjuncți și consilieri de-ai ei, pe lista de sancțiuni a UE. Și organizația „Evrazia” este vizată apare prima dată în Realitatea.md.