Sari la conținut

Memorandum între MAE și țările NB8, semnat la Chișinău. Popșoi: Va ajuta să ne adaptăm la schimbările geopolitice

  • de

Diplomațiile din Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia au semnat un memorandum cu ministerul de Externe de la Chișinău (MAE), pentru a intensifica relațiile de cooperare interministerială. Anunțul a fost făcut după reuniunea Nordic-Baltic 8 (NB8), desfășurată în Republica Moldova.

„A fost semnat un memorandum de înțelegere interministerial între țările nordice și baltice și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, pentru întărirea capacităților noastre instituționale. Această colaborare va contribui la consolidare răspunsului nostru a capacităților instituționale și adaptarea rapidă la schimbările geopolitice”, a declarat Mihai Popșoi.

Șeful diplomației din Moldova a precizat că deschiderea la Chișinău a oficiului ambasadei Norvegiei și a unei misiunii diplomatice a Danemarcei întărește relațiile bilaterale și creează oportunități suplimentare de cooperare atât între instituții, cât și între cetățeni. Totodată, Mihai Popșoi a reiterat că Republica Moldova își dorește să devină membră a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

NB8 este un format de cooperare regională, formată în 1992, care abordează subiecte ce țin de probleme regionale și internaționale de actualitate. În anul 2024, NB8 este prezidat de Suedia, care a preluat coordonarea formatului după Letonia în 2023.

Articolul Memorandum între MAE și țările NB8, semnat la Chișinău. Popșoi: Va ajuta să ne adaptăm la schimbările geopolitice apare prima dată în Realitatea.md.